Documentaire Steve Jobs ‘Billion Dollar Hippy’ op YouTube

Steve Jobs Foto AFP / Robyn Beck

Voor als je het komende uur niets te doen hebt: een toffe documentaire van de BBC over Steve Jobs. Onder andere mede-oprichter van Apple Steve Wozniak, schrijver Stephen Fry, MIT-professor Tim Berners-Lee, en voormalig directeur van Apple, John Sculley, komen voorbij en praten over Jobs’ invloed op technologie en cultuur.

De documentaire werd afgelopen woensdag op de BBC uitgezonden en staat nu in z’n geheel op YouTube. De documentaire draait om hoe het toch kan dat een ‘drug taking college dropout’ één van de meest succesvolste bedrijven ter wereld heeft opgezet. Mocht je Jobs nou totaal niet boeiend vinden, kijk dan toch even voor de extra muzikale dimensie (Chariots of Fire!): het fragment waarin de eerste Mac computer gepresenteerd wordt (vanaf 1:33). Zoals Apple het zelf ooit bedacht:Insanely great!

Bekijk de volledige documentaire:

http://youtu.be/WphgnZI5YQw

    • Judith Laanen