Barcelona speelt zondag finale van WK clubteams

Catalanen overtuigen in de halve finale tegen Al Sadd uit Qatar (4-0). Spits David Villa breekt zijn been.

FC Barcelona heeft zonder problemen de finale van het WK voor clubteams bereikt. De Spaanse landskampioen was in de halve eindstrijd in het Japanse Yokohama veel te sterk voor Al Sadd uit Qatar: 4-0.

Adriano scoorde in de eerste helft tweemaal, na rust zorgden Seydou Keita en Maxwell voor de doelpunten. In de finale neemt de winnaar van de Champions League het zondag op tegen Santos uit Brazilië, dat zich woensdag al plaatste ten koste van het Japanse Kashiwa Reysol.

Zoals verwacht was het verschil tussen FC Barcelona en de winnaar van de Aziatische variant van de Champions League veel te groot. Vanaf het beginsignaal was de Catalaanse ploeg oppermachtig. Toch duurde het tot de 25ste minuut voordat Barcelona op voorsprong kwam.

FC Barcelona-spits David Villa raakte tijdens de wedstrijd tegen Al Sadd zwaar geblesseerd. De dertigjarige Spanjaard heeft een breuk in zijn linkerscheenbeen opgelopen, zo maakte Barcelona nog tijdens de wedstrijd via Twitter bekend. Villa moest in de halve finale zeven minuten voor rust naar de kant en werd vervangen door Alexis Sanchez. Villa werd direct naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

De Spaanse international zal vijf maanden uitgeschakeld zijn. „We vinden het allemaal heel erg voor hem”, zei FC Barcelona-coach Pep Guardiola gisteren in Japan. „Hij is een charmante persoonlijkheid. Het is een enorme klap voor het team.” (Novum, Reuters)