AZ moeizaam verder in de Europa League

Club uit Alkmaar gaat na gelijkspel door naar de knock-outfase van het Europese voetbaltoernooi.

AZ heeft zich gisteren met grote moeite geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De ploeg uit Alkmaar speelde gisteravond thuis met 1-1 gelijk tegen het Oekraïense Metalist Charkov.

AZ gaat door op basis van het doelsaldo in de groep. Austria Wien heeft evenveel punten, maar AZ heeft een beter doelsaldo dan de Oostenrijkers. Metalist Charkov, dat zich al geplaatst had voor de volgende ronde, opende gisteren in de 36ste minuut via Devic de score. Een minuut later maakte Maher de 1-1 voor AZ.

PSV heeft de groepsfase in de Europa League gisteren afgesloten met een overwinning op Rapid Boekarest. De ploeg van trainer Fred Rutten was thuis met 2-1 te sterk door doelpunten van Stanislav Manolev en Tim Matavz. PSV was al zeker van de eerste plaats in groep C. Hapoel Tel Aviv won met 2-0 van Legia Warschau, maar de Polen gaan ook door.

Na gisteren spelen nog 32 ploegen om de eindoverwinning in de Europa League. Vandaag vindt in het Zwitserse Nyon de loting voor de zestiende finales plaats. (NRC)