Thieme komt snel met nieuw voorstel verbod ritueel slachten

De Partij voor de Dieren komt zo snel mogelijk met een nieuw wetsvoorstel voor een verbod op onverdoofd ritueel slachten. Dat kondigde fractievoorzitter Marianne Thieme gisteravond aan in het televisieprogramma Pauw & Witteman.

Dinsdagnacht
wees de Eerste Kamer het wetsvoorstel dat onverdoofd ritueel slachten verbiedt af. In de Tweede Kamer kreeg het plan nog een ruime meerderheid. De Partij voor de Dieren diende gisteren een motie van wantrouwen in tegen staatssecretaris Henk Bleker, maar geen enkele andere partij in de Tweede Kamer gaf er steun aan.

Thieme:

“Ik kan u verzekeren dat ik het er niet bij laat zitten Ik ga een nieuw wetsvoorstel maken. Het moet voor een dier niet uitmaken welk geloof zijn slachter heeft.”

De strekking van het nieuwe voorstel blijft hetzelfde, maar het plan moet beter uitvoerbaar worden.

De discussie over rituele slacht doet al lange tijd veel stof opwaaien. Joodse en islamitische groeperingen protesteerden fel tegen het verbod. Zij vinden dat zij beperkt worden in het belijden van hun geloof en stellen daarnaast dat het slachten van dieren volgens de religieuze voorschriften van moslims en joden geen extra leed veroorzaakt.