‘Moeder van de Nederlandse soap’ Olga Madsen overleden

Olga Madsen

Olga Madsen, beter bekend als de ‘Moeder van de Nederlandse soap’, is op 64-jarige leeftijd overleden. Ze stond aan de wieg van Goede Tijden, Slechte Tijden, Onderweg Naar Morgen en Goudkust.

Madsen was een belangrijke Nederlandse cineaste en televisieproducente. Voor Joop van den Ende bewerkte ze in de jaren ’80 de Australische televisieserie The Restless Years tot de succesvolste soap van Nederland, Goede Tijden, Slechte Tijden, waarvan op 1 oktober 1990 de eerste aflevering werd uitgezonden. Ze schreef jarenlang de scripts van de serie en ontdekte acteur Antonie Kamerling, die begin jaren ’90 in de serie speelde en in 2010 overleed.

Madsen begon haar carrière als filmregisseur. In 1974 won ze met haar eerste film Straf een Zilveren Beer, de jaarlijkse prijs van het filmfestival in Berlijn. Naast soapseries werkte Olga ook aan verschillende films, zoals De Tweeling (2002), Bride Flight (2008) en De Storm (2009).

Bekijk hieronder een fragment van RTL Boulevard waarin Madsen commentaar geeft over de ophef over een verhaallijn uit GTST:

Op Twitter is Olga Madsen op dit moment ‘trending topic’:

Twitter avatar ferrydoedens Ferry Doedens Lees net dat Olga Madsen de moeder van GTST is overleden R.I.P
Twitter avatar GVerbaan Georgina Verbaan Och, Olga Madsen is overleden.. Wat een verdrietig nieuws..
Twitter avatar petervdvorst Peter van der Vorst Wat een triest nieuws op deze toch al zo grijze dag: Olga Madsen (de ‘moeder’ van GTST) is overleden…
    • Judith Laanen