Meer dan honderd doden in India door giftige alcohol

Relatives of victims react at the Diamond Harbour hospital, after dozens died and many injured drinking boot-leg liquor in a village some 65 kms south of Kolkata, on December 15, 2011. A batch of home-brewed liquor possibly laced with a lethal dose of the highly toxic chemical methanol has killed more than 100 people in eastern India, an official told AFP. AFP PHOTO/Dibyangshu SARKAR
Relatives of victims react at the Diamond Harbour hospital, after dozens died and many injured drinking boot-leg liquor in a village some 65 kms south of Kolkata, on December 15, 2011. A batch of home-brewed liquor possibly laced with a lethal dose of the highly toxic chemical methanol has killed more than 100 people in eastern India, an official told AFP. AFP PHOTO/Dibyangshu SARKAR Nabestaanden rouwen om de vele dodelijke slachtoffers van vergiftigde alcohol in een dorp ten zuiden van de Indiase stad Kolkata. Foto AFP / Dibyangshu Sarkar

In het oosten van India zijn zeker 102 mensen gestorven na het drinken van vergiftigde alcohol. Tientallen mensen liggen in het ziekenhuis.

In het dorp Sangrampur, 30 kilometer van de stad Kolkata, werden dagloners en andere arme arbeiders dinsdag ziek na het drinken van het brouwsel, dat was vergiftigd met methanol.

Anwar Hassan Mullah, bracht zes mensen naar het ziekenhuis, die allen dood gingen:

“Het is een heel trieste zaak dat dit is gebeurd. Waarom kan de politie dit niet stoppen? Ik kan het niet begrijpen? Welke relatie hebben zij?”

De politie heeft inmiddels vier mannen gearresteerd die worden verdacht van het maken en verkopen van de drank.

Het komt in India vaker voor dat mensen overlijden na het drinken van illegaal gestookte dranken met vergiftigde alcohol.