Kortkolom sport

Fulham (Jol) na verlies Twente uitgeschakeld

Krakau. FC Twente heeft zijn laatste duel in de groepsfase van de Europa League verloren. De voetbalploeg uit Enschede verloor gisteravond in Polen met 2-1 bij Wisla Krakau, dat zich ‘via de achterdeur’ voor de knock-outfase plaatste. FC Twente was al verzekerd van de groepswinst met dertien punten. Doordat Fulham in de slotfase op eigen veld twee punten verspeelde tegen het Deense Odense BK, passeerde Wisla de Engelse club van de Nederlandse trainer Martin Jol in de eindstand. Vanavond speelt AZ thuis tegen het al geplaatste Charkov uit Oekraïne. De ploeg uit Alkmaar heeft waarschijnlijk aan een gelijkspel genoeg om verder te bekeren. PSV en Ajax (als uitvaller in de Champions League) zitten morgen net als FC Twente – en waarschijnlijk ook AZ – in de lotingpot van de Europa League. (Novum)

Gerndt (FC Utrecht) in Zweden wel verbannen

Utrecht. Voetballer Alexander Gerndt mag voorlopig niet meer uitkomen voor het nationale elftal van Zweden. De aanvaller van FC Utrecht heeft dat te horen gekregen van de Zweedse voetbalbond, nadat hij werd beschuldigd van mishandeling van zijn ex-vrouw. Een Zweedse rechtbank oordeelde dinsdag dat de 25-jarige Gerndt een boete van circa 8.900 euro moet betalen. Ook moet hij een schadevergoeding van bijna 740 euro overmaken. Gerndt weet nog niet of hij in beroep gaat tegen die straf. Hij zou zijn ex-vrouw tijdens een potje voetbal expres met de bal hebben beschoten en haar bij de keel hebben gegrepen nadat zij zijn computer had gesloopt. Beide keren liet de mishandeling zichtbare sporen achter. FC Utrecht neemt geen disciplinaire maatregelen tegen de Zweedse spits. (Novum)

Deense bond meldt gokgevallen in voetbal

Kopenhagen. De Deense voetbalbond (DBU) heeft zijn eerste twee gevallen van verboden gokpraktijken bekendgemaakt. Twee spelers uit de tweede divisie hebben in 2010 onafhankelijk van elkaar geld ingezet dat hun ploeg een wedstrijd zou verliezen. De bond liet gisteren weten de twee zaken als testcase te zien. Wedkantoren hebben de (ex-)spelers Samir Haiba van B1908 en Jesper Sneholm van Vanløse bij de bond aangegeven voor het maken van ‘zeer ongebruikelijke’ weddenschappen die vervolgens ongeldig zijn verklaard. (Novum)

Tennisster Rus naar halve finales Masters

Rotterdam. Tennisster Arantxa Rus heeft gisteren de halve finales van de Tennis Masters in Rotterdam bereikt. De 21-jarige speelster was op het nationale indoortoernooi in drie sets te sterk voor Eva Waccano: 6-1, 5-7 en 6-3. De nummer één van de plaatsingslijst neemt het in de volgende ronde op tegen Nicole Thyssen of Lesley Kerkhove. Bij de mannen sloeg Igor Sijsling zich naar de laatste vier. Hij won met 6-2 en 6-4 van Antal van der Duim. De als tweede geplaatste Sijsling wacht een treffen met de winnaar van het duel tussen Thiemo de Bakker en Mark de Jong. (Novum)

Formule 1: Toro Rosso vervangt twee coureurs

Rome. De Italiaanse Formule 1-renstal Toro Rosso verschijnt volgend seizoen met Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne aan de start. De Australiër en de Fransman volgen Sebastien Buemi en Jaime Alguersuari op. Die eindigden afgelopen seizoen respectievelijk als veertiende en vijftiende in de stand om de wereldbeker. Ricciardo (20) reed begin dit jaar als testrijder voor Toro Rosso, maar kwam daarna elf grands prix in actie voor Hispania Racing. Vergne (21) nam de rol van Ricciardo over bij de Italiaanse renstal. (Novum)