Kan hier niet een woonwijk komen?

foto Johannes van Assem oostvaardersplassen, oktober 2007 Bij een uitkijkpunt op de oostvaardersplassen. staan twee ligfietsen in tijgerprint. Staatsbosbeheer verwacht dat door de strenge winter dit jaar 30 procent van de edelherten, heckrunderen en konikpaarden in het natuurgebied de Oostvaardersplassen dood gaan. Het gaat dan om 1200 dieren
foto Johannes van Assem oostvaardersplassen, oktober 2007 Bij een uitkijkpunt op de oostvaardersplassen. staan twee ligfietsen in tijgerprint. Staatsbosbeheer verwacht dat door de strenge winter dit jaar 30 procent van de edelherten, heckrunderen en konikpaarden in het natuurgebied de Oostvaardersplassen dood gaan. Het gaat dan om 1200 dieren

Staatssecretaris Henk Bleker (Natuur, CDA) blijft maar onder vuur liggen. Gisteren overleefde hij in de Tweede Kamer nog een motie van wantrouwen. Zijn forse bezuinigingen op het natuurbeleid stuiten op veel verzet. Maar waarom is dat natuurbeheer zo duur? En wat hebben we aan al die natuur?

Door Wilmer heck en freek schravesande

    • Freek Schravesande
    • Wilmer Heck