diversen

None

Slow down

In het Slow Down Winter Performance Festival verkennen 9 internationale kunstenaars de grenzen van performance t/m 18 december in het Amstelpark in Amsterdam Zuid.

Tuin/wetenschap/kunst

Op de expositie Proeftuin richten beeldend kunstenaars in Showroom Arnhem een tuin in als een plek van bezinning, als een oase die de drukte van de stad buiten moet sluiten, als een leverancier van voedsel, als een uitstalkast van de bewoner. Ze analyseren, observeren het gebruik of treden zelf op als tuinman. Ook zijn er lezingen op 16 december vanaf 20u, waarin Rob Aben, Frank Bruggeman en Harro de Jong vertellen over de Middeleeuwse hortus conclusus (afgesloten tuin), de relatie met het landschap en de tuinierende burger als natuurbeheerder. Op 23 december, 3 en 8 januari is er een filmprogramma in Focus Filmtheater.

www.stichtinggang.org

Vulpennen

Zondag 18 december houdt pennendokter Peter van Blanken spreekuur in het Cultuurcafé, Noordwijk. Van Blanken is gespecialiseerd in het repareren en taxeren van (oude) vulpennen. Ook laat hij een deel van zijn collectie zien en is er een kalligrafiedemonstratie.

www.hetcultuurcafe.nl

Architectuurwandeling

Zaterdag staat onder de arcade van het Nederlands Architectuurinstituut de eerste NAi Vintagemarkt met betaalbare vintage en kunst. Op de markt geven voordrachtkunstenaars ook performances. Dit weekend en in de kerstvakantie zijn er o.l.v. architectuurgidsen winterwandelingen binnen en buiten; o.a. naar de Schatkamer van het NAi (met de hoogtepunten van de Nederlandse architectuur). Zondag geven interieurarchitecten flitsconsulten over kleur, ruimte en licht. www.nai.nl

Literatuur en humor

Schrijver Ronald Giphart houdt zondag 17u een ‘sermoen’ in de Utrechtse Geertekerk over de moeizame relatie tussen literatuur en humor. Muziek door de band Asfaltfeeën.

www.indehoutenbroek.nl