Brinkman wil petitie PVV-jongerendag

PVV-Kamerlid Hero Brinkman wil via een petitie proberen zijn partij te democratiseren. Hij begint zijn actie tijdens de jongerendag in Noord-Holland waar hij ook Statenlid is. Door daar in april handtekeningen te verzamelen, wil Brinkman de partij overtuigen van het belang om de aanhang meer te betrekken bij de PVV.

Dit heeft Brinkman vanochtend bevestigd. Hij wil een open jongerendag organiseren waar iedereen welkom is. Normaal zijn bijeenkomsten van de PVV aan strenge beperkingen onderhevig, mede om de veiligheid van PVV-leider Geert Wilders te waarborgen. Brinkman verwacht niet dat Wilders bij deze bijeenkomst aanwezig zal zijn.

De Tweede Kamerfractie van de PVV is tegen zo’n open jongerendag. Vorige maand werd duidelijk dat de fractie alleen met een jongerendag wilde instemmen als die beperkt zou blijven tot 200 jongeren.