Betonnen plaat neergestort van toekomstig NRC-pand op Rokin

Een betonnen plaat is vanmiddag van zo’n achter meter hoog naar beneden gestort vanaf het voormalige Fortispand op het Rokin in Amsterdam, vanaf 2013 het nieuwe gebouw van NRC Handelsblad. Een woordvoerder van de politie meldt tegenover nrc.nl dat het gaat om een zware gevelplaat van “enkele vierkante meters”.

Hulpdiensten ter plaatse bij het pand aan het Rokin. Foto Twitter.com/marcvanagteren

Een betonnen plaat is vanmiddag van zo’n achter meter hoog naar beneden gestort van het voormalige Fortispand op het Rokin in Amsterdam, vanaf 2013 het nieuwe gebouw van NRC Handelsblad. Een woordvoerder van de politie meldt tegenover nrc.nl dat het gaat om een zware gevelplaat van “enkele vierkante meters”.

De betonnen plaat viel van de zijkant van het pand op de grond. Volgens de politiewoordvoerder kwam deze terecht op het been van een medewerker van een bouwbedrijf dat daar werkzaam is.

“De medewerker is met beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De aard van het letsel is onbekend.”

Hij voegde eraan toe dat de Arbeidsinspectie onderzoek gaat doen naar het incident.

We hadden zojuist ook contact met de architect van het gebouw, Jaap Dijkman. Die meldt:

Ze waren bezig met het monteren van de ankers toen een stuk gevelbeplating van circa 3.60 x 3.20 meter naar beneden kwam en op het onderbeen van een medewerker van een onderaannemer terecht is gekomen. Deze raakte hierdoor bekneld.

Wat er precies misging waardoor de plaat naar beneden viel is nog niet duidelijk. De receptie van het Hotel Rokin liet eerder weten dat er veel politie, ambulances en brandweer zijn uitgerukt.

Het pand op Google Streetview:


Grotere kaart weergeven

Twitter avatar ultratux Maarten van den Berg Bouwongeval: plaat van 4m x 4m van gevel gebroken en twee verdiepingen naar beneden. Ambulances, politie, brandweer ter plaatse
Twitter avatar 112Randstad 112Randstad [12.23] De Lifeliner1/MMT1 gaat uit naar de kruising Rokin / Wijde Lombardsteeg in Amsterdam. Tags: #Traumaheli #Lifeliner #Rokin #Amsterdam
    • Annemarie Coevert