Ajax en rvc gaan in beroep

Raad van commissarissen en club zijn het niet eens met uitspraak.

Ajax en de raad van commissarissen leggen zich niet neer bij de uitspraak van de rechter in het kort geding dat medecommissaris Johan Cruijff en een tiental jeugdtrainers tegen hen had aangespannen. Beide partijen gaan in beroep. Dat bevestigde advocaat Peter Wakkie gisteren. De zaak dient volgens de raadsman in januari.

Maandag bepaalde de rechter dat de aandeelhouders het vertrouwen in de raad van commissarissen moeten uitspreken. De voorgenomen benoeming van Louis van Gaal tot algemeen directeur van Ajax moest worden opgeschort. Volgens de rechter zijn de tijdelijke benoemingen van de directeuren Martin Sturkenboom en Danny Blind rechtmatig, maar moet ook de definitieve aanstelling van Sturkenboom worden opgeschort.

Cruijff en de jeugdtrainers hadden geprobeerd de benoemingen van Van Gaal, Sturkenboom en Blind tegen te houden. Zij voerden aan dat de benoemingen niet rechtsgeldig zijn omdat de andere commissarissen Cruijff niet tijdig hadden uitgenodigd voor de vergadering waarop zij werden benoemd.

Afgelopen maandag werd tijdens de al eerder vastgelegde jaarlijkse aandeelhoudersvergadering duidelijk dat het merendeel van de aandeelhouders achter Cruijff staat. (Novum)