Zeilsters in 470-klasse tweede

Na dag twee staan Westerhof en Berkhout tweede in de tussenstand van de 470-klasse bij de WK.

De zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout staan nog steeds tweede in tussenstand van de 470-klasse bij de WK zeilen in Perth. Het duo eindigde bij de twee races op de tweede zeildag op de respectievelijk elfde en derde plaats. De regerend wereldkampioenen hebben in totaal nu twintig punten en staan drie punten achter op de Spaanse Tara Pacheco en Berta Betanzos.

In de RS:X-klasse zakte Dorian van Rijsselberghe van de derde naar de zevende plaats in het klassement. De windsurfer lag in de derde race ver voor op zijn concurrenten en leek de race te gaan winnen. Maar hij miste een signaal van de wedstrijdleiding en ging te vroeg naar de finish, waardoor hij als zestiende eindigde. Rijsselberghe, die al zeker is van deelname aan de Olympische Spelen, nam revanche in de vierde race, die hij wel won.

„Je zit zo in die race, je bent bijna té gefocust”, reageerde Van Rijsselberghe. „Ik zag voor de race dat de baan veranderd was, maar ik heb dat niet helemaal goed in me opgeslagen. Ik lag zo ver voor en was al onderweg naar de finish. Toen moest ik weer terug.”

De Nederlanders Rutger van Schaardenburg en Roelof Bouwmeester strijden op de WK om een olympisch startbewijs in de Laser-klasse. Na vier races staat Van Schaardenburg elfde in het klassement, Bouwmeester dertigste. (NRC)