Werkgevers en dagbladjournalisten bereiken cao-akkoord

Journalisten en werkgevers van dagbladen hebben vandaag een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Dat heeft journalistenvakbond NVJ bekendgemaakt.

De werkgevers en dagbladjournalisten zijn het onder meer eens geworden over een loonsverhoging die met terugwerkende kracht ingaat per 1 juli. Vanaf 1 december 2011 en 1 april 2012 is een loonstijging van een half procent vastgesteld. De cao is twee jaar geldig.

Naast de loonsverhoging blijft het huidige minimumpensioen gewaarborgd en wordt de auteursrechtvergoeding structureel. Een commissie van werkgevers en werknemers moet volgend jaar advies geven over hoe een volgende cao eruit moet zien.

De NVJ kondigde vorige week acties aan nadat de onderhandelingen een nieuwe cao na ruim negen maanden over waren vastgelopen. Journalisten van acht regionale dagbladen deelden de afgelopen dagen gratis kranten uit. De NVJ meldt dat verdere acties met onmiddellijke ingang zijn opgeschort.

    • Dirk Wijnand de Jong