Weer

De komende dagen blijft het wisselvallig, met veel neerslag en soms veel wind. Die wind is afhankelijk van de koers en ontwikkeling van snel uitdiepende depressies die moeilijk voorspelbaar zijn.

Vanavond en vannacht blijven de kustgebieden gevoelig voor buien met hagel en onweer. In de rest van het land is het tijdelijk droog, met tijdens opklaringen en een afnemende wind temperaturen dalend tot 4 graden.

Morgen trekt een kleine depressie net ten noorden van ons land naar het oosten. In de loop van de ochtend en ’s middags draait de wind naar noord tot noordwest. Landinwaarts worden weer buien verwacht en de wind, uit richtingen tussen zuid en west, trekt weer aan tot matig of vrij krachtig en aan zee tot krachtig of hard. Het wordt morgen 7 graden.

Een volgende depressie op vrijdag trekt volgens de nieuwste berekeningen over het zuiden, met in de nacht naar vrijdag aantrekkende zuidoosten- of oostenwinden.

In de loop van de ochtend draait de wind naar noord- tot noordwest. Vooral aan zee en in Limburg gaat het stevig waaien.

In het weekeinde wordt koude lucht aangevoerd. Buien kunnen gepaard gaan met hagel of natte sneeuw.