voetbalnieuws

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is gisteren een vooronderzoek gestart naar de gebeurtenissen rond FC Utrecht-FC Twente. Het eredivisieduel werd op 4 december een kwartier na rust stilgelegd door arbiter Reinold Wiedemeijer, vanwege ongeregeldheden in het stadion. Er werd onder meer met vuurwerk gegooid door de supporters. Na een korte onderbreking werd de wedstrijd weer hervat. Twente won met 6-2. Na afloop braken er rellen uit rond de Galgenwaard. Op basis van het meldingsformulier heeft de aanklager schriftelijke vragen gesteld aan zowel Twente als Utrecht. Beide clubs hebben tot 3 januari om hierop te reageren.

Alexander Gerndt hoeft niet de gevangenis in. De Zweedse rechtbank heeft de voetballer van FC Utrecht gisteren wel veroordeeld tot het betalen van een boete van tachtigduizend Zweedse kronen, ongeveer 8.900 euro. Ook moet hij een schadevergoeding van bijna 740 euro betalen. Gerndt werd beschuldigd van mishandeling van zijn ex-vrouw. De zevenvoudig international zou haar tijdens een potje voetbal expres met de bal hebben beschoten en haar bij de keel hebben gegrepen nadat zij zijn computer had gesloopt. De officier van justitie in Helsingborg had drie maanden gevangenisstraf geëist.

Oud-spits van Juventus Michele Padovano moet wel de cel in. De 45-jarige Padovano, die met Juve in 1996 de Champions League won door Ajax in de finale te verslaan na penalty’s, is door de rechtbank in Turijn veroordeeld tot acht jaar en acht maanden cel voor drugshandel.