Valerio eet mensenvlees

None

Proefkonijnen

Ned. 3, 21.40-22.30u.

Nog voordat de eerste minuut is uitgezonden heeft het nieuwe BNN-programma Proefkonijnen al voor tumult gezorgd. In de tweede aflevering zouden presentatoren Dennis Storm en Valerio Zeno een stuk van elkaars vlees gaan opeten om de vraag te beantwoorden: hoe smaakt mensenvlees? Advocaat Gerard Spong vroeg zich in De Wereld Draait Door al af of dit strafbaar is.

Het antwoord op die vraag moet nog een week wachten, vanavond is de eerste uitzending. Zeno zal geblinddoekt autorijden. In latere uitzendingen gaan de BNN-kwajongens uitproberen hoe het is om een olifant als huisdier te hebben en eten te bereiden in de afwasmachine.

Zeno: „Dennis en ik zijn gek op leuke weetjes. Door alles zelf uit te testen, willen we wetenschap populair maken voor onze doelgroep.”

Die wetenschappelijke waarde is door het BNN-sausje een beetje zoekgeraakt, maar de soms shockerende, soms grappige vraagstukken spreken tot de verbeelding. Zeker het proeven van mensenvlees roept walging op, maar het is ook spannend om te zien. De chemie tussen de presentatoren doet de rest. Storm en Zeno zijn als twee vrienden die met de typische BNN-bravoure kattekwaad uithalen.

Diederik Huffels

    • Diederik Huffels