Twente verliest van Wisla Krakau in laatste duel groepsfase

Players of FC Twente soccer team celebrate scoring a goal against Wisla Krakow during the Europa League group K soccer match between Wisla Krakow and FC Twente Enschede in Krakow, Poland,Wednesday, Dec.14 2011. (AP Photo/Czarek Sokolowski)
Players of FC Twente soccer team celebrate scoring a goal against Wisla Krakow during the Europa League group K soccer match between Wisla Krakow and FC Twente Enschede in Krakow, Poland,Wednesday, Dec.14 2011. (AP Photo/Czarek Sokolowski) Door een doelpunt van Luuk de Jong had FC Twente voor even gelijkspel te pakken. Foto AP / Czarek Sokolowski)

FC Twente heeft zijn laatste duel in de groepsfase van de Europa League niet weten te winnen, maar moest het met 2-1 afleggen tegen Wisla Krakau.

De ploeg uit Enschede was al verzekerd van de groepswinst, waardoor de druk niet al te hoog was. Twente speelde dan ook niet groots en kwam al gauw op achterstand door een treffer van Lukasz Gargula. De gelijkmaker van Twente kwam zes minuten voor rust op naam van Luuk de Jong. Het zicht op een punt was van korte duur, want kort na rust wisten de Polen opnieuw op voorsprong te komen.

Met de winst op Twente heeft Wisla Krakau een dubbele zege behaald. Doordat Fulham gelijkspeelde tegen Odense BK, gaat Wisla met negen punten door naar de volgende ronde.

    • Dirk Wijnand de Jong