Opnieuw succesvolle oogst politie na publiceren hooliganfoto’s

Het tonen van foto’s van rellende voetbalsupporters blijkt effectief. De politie publiceerde gisteren beelden van hooligans die zich lieten gelden na het eredivisieduel tussen FC Utrecht en FC Twente op 4 december. Vier van hen meldden zich daarop zelf bij de politie.

De wedstrijd Utrecht-Twente stond niet te boek als risicowedstrijd waardoor de ME verrast werd door de rellen. Beeld: NOS

Het tonen van foto’s van rellende voetbalsupporters blijkt effectief. De politie publiceerde gisteren beelden van hooligans die zich lieten gelden na het eredivisieduel tussen FC Utrecht en FC Twente op 4 december. Vier van hen meldden zich daarop zelf bij de politie. Naar een vijfde getoonde man wordt nog gezocht.

Gisteren liet de politie voor het eerst beelden zien van relschoppers rond het eredivisieduel. Drie van de aangehouden mannen gaven zichzelf aan nadat beelden van hen waren getoond in het programma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht en Politie.nl. Een vierde relschopper meldde zich al voor de uitzending. De politie verwacht ook de vijfde verdachte snel te kunnen aanhouden. Eerder werden al twaalf andere relschoppers aangehouden.

Na de wedstrijd Utrect-Twente braken rellen uit. De thuissupporters keerden zich tegen de politie waarna agenten zich genoodzaakt zagen waarschuwingsschoten te lossen om de onruststokers op afstand te houden. De gemoederen waren tijdens de wedstrijd al hoog opgelopen.

In oktober hielp het publiceren van foto’s van hooligans ook al bij het oppakken van relschoppers in Rotterdam. Toen plaatste de politie ze onder meer op billboards in de stad nadat Feyenoord-supporters betrokken raakten bij de zogenoemde Kuiprellen.

    • Jules Seegers