MSN sessie, die goeie oude tijd

In de rubriek Jong schrijven jongeren over jongeren en media. Meer columns, links en reacties op het blog nrc.nl/jong.

Iets langer dan zes jaar geleden maakte ik kennis met internet, via MSN Messenger. Dat was het destijds helemaal. Onzinnige sms’jes waren opeens onnodig en zodra jij en je chatvrienden allebei online waren, kon het feest beginnen. Tientallen uren spendeerde ik aan het medium, kletsend met vrienden of volkomen vreemden omdat ik het stiekem best grappig vond om levensverhalen te delen met vreemden. Uren lang pestte ik mijn gezinsleden door de internetverbinding geheel lam te leggen met webcambeelden en groepssessies, terwijl ik ondertussen nadacht over mijn nieuwe msn- naam. Ging ik voor de BrEeZ@H schrijfwijze of gooide ik hem gewoon vol met nietszeggende emoticons? Vervelen, dat deed ik opeens niet meer.

Sinds een tijdje wordt het medium een beetje verwaarloosd, onder andere door mijzelf. Na de vele transformaties die het onderging (zo heet het nu Windows Live Messenger) verkiest de massa andere media. Eerst hadden we Hyves („ieh, bah, Hyves!”), toen Twitter („Nog meer rare mensen dan op Hyves en MSN bij elkaar!!!!”) en toen nog als uitsmijter Facebook („Ik poke jou jongen!”). MSN Messenger is van zijn troon verstoten als koning van de jongeren, maar verdwijnen zal het nooit. Niks blijft zo fijn als een ongegeneerde MSN-sessie met vrienden, totaal vreemden, potentiële dates die jammer genoeg aan de andere kant van het land wonen. Alleen moet ik nu spreken van een Windows Live Messenger-sessie, en dat klinkt totaal niet lekker.

    • Rutger de Quay