‘Lijk van schoonmaakster gevonden in huis aanslagpleger Luik’

Hulpdiensten voor het appartementengebouw waar de 33-jarige Amrani zou hebben gewoond op de vierde verdieping. Foti AFP / Eric Lalmand

De man achter de aanslag gisteren in Luik heeft mogelijk niet vijf maar zes mensen gedood. Een stoffelijk overschot van een vrouw werd in zijn huis aangetroffen. Het zou gaan om de schoonmaakster van de buurvrouw van Nordine Amrani, die gisteren zeker vijf mensen en vermoedelijk zichzelf doodde.

De naar verluidt 45-jarige vrouw zou de woning zijn ingelokt met het vooruitzicht op meer werk. Amrani zou haar daarna hebben aangevallen en gedood. Het Nieuwsblad schrijft echter dat ze reeds zijn poetsvrouw zou zijn geweest en werd gevonden in de garage waar de aanslagpleger zijn wapens bewaarde.

Volgens de Belgische kranten heeft Amrani aan de vooravond van zijn daden een bedrag overgemaakt aan zijn vriendin. “Je t’aime mon amour. Bonne chance!”, zou hij hebben geschreven.

    • Jules Seegers