Kortkolom sport

Tscheu La Ling daagt Ten Have voor rechter

Amsterdam. Tscheu La Ling heeft een kort geding aangespannen tegen Steven ten Have. De voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax wordt 28 december in Utrecht verwacht om zich te verweren tegen de aantijging dat hij Ling ten onrechte in verband zou hebben gebracht met omkoping. Oud-Ajacied Ling was door zijn voetbalvriend Johan Cruijff naar voren geschoven om Ajax-directeur te worden, maar de overige vier leden van de raad van commissarissen zagen er niets in. Ten Have zou zakenman Ling daarbij in diskrediet hebben gebracht. Vorige week stond Ten Have tegenover Cruijff voor de Haarlemse rechter. (Novum)

Geen celstraf, wel boete voor ‘Utrechter’ Gerndt

Utrecht. De rechtbank in het Zweedse Helsingborg heeft Alexander Gerndt (25) gisteren veroordeeld tot een boete van bijna negenduizend euro en een schadevergoeding van zo’n 740 euro. De speler van FC Utrecht werd beschuldigd van mishandeling van zijn ex-vrouw. Hij zou haar bij een potje voetbal expres met de bal hebben beschoten en haar bij de keel hebben gegrepen nadat zij een computer in huis had gesloopt. Beide keren liet de mishandeling zichtbare sporen achter. De officier van justitie had drie maanden celstraf geëist. (Novum)

Hooligans FC Utrecht vast na tonen beelden

Utrecht. De politie heeft gisteren nog eens vier rellende supporters na het eredivisieduel tussen FC Utrecht en FC Twente begin december aangehouden. Drie van de aangehouden mannen gaven zichzelf aan nadat beelden van hen waren getoond op RTV Utrecht en politie.nl. Een relschopper meldde zich al voor de uitzending. Naar een vijfde getoonde man wordt nog gezocht, meldde de politie vandaag. Afgelopen week waren al twaalf andere personen aangehouden, voor de rellen na de wedstrijd, waarbij agenten waarschuwingsschoten moesten lossen. (Novum)

Ajax heeft Valencia-bod Van der Wiel afgewezen

Amsterdam. Ajax heeft een bod van Valencia op rechtsback Gregory van der Wiel afgewezen. Volgens technisch directeur Danny Blind was het Spaanse bod te laag voor de Amsterdamse club en „niet respectvol” voor Van der Wiel, zo meldt Ajax op de website. Volgens Blind hebben de afgelopen jaren diverse grote clubs interesse getoond voor de 23-jarige international die zelf graag naar een buitenlandse (top)club verhuist. (Novum)

Roeier Sauer jr. gered op Atlantische Oceaan

Rotterdam. Op de Atlantische Oceaan is gisteravond een Nederlander gered. Tom Sauer, zoon van mediamagnaat Derk Sauer, was met een Brit in een roeiboot onderweg om de oceaan over te steken toen zijn boot kapseisde en zonk. Het duo dobberde ruim tien uur rond in een reddingsvlot en werd uiteindelijk opgepikt door een cruiseschip. De twee deden mee aan de Atlantic Rowing Race, een roeitocht van het Canarische eiland La Gomera naar Barbados in het Caraïbische gebied. (NRC)

Sven Kramer gaat ook (amateur)wielrennen

Rotterdam. Profschaatser Sven Kramer gaat als amateur wielrennen voor de ploeg Bike4Air/NWVG. Dat bevestigt teammanager John Kerstholt van de Groningse ploeg in een tweet. „Iedereen bij Team Bike4Air/NWVG staat klaar om te kijken hoe ver we samen komen in die ambitie van Sven.” Veel schaatsers zijn fanatieke wielrenners, terwijl wielrenners in de winter zich op het ijs manifesteren. (Novum)