Test de digitale NRC van de toekomst

Al enige tijd werken we aan een plek waar de krant te lezen is zoals dat hoort in de 21e eeuw: nrchandelsblad.nl. Op deze nieuwe site lees je alle artikelen uit NRC Handelsblad zonder dat de verschijningsvorm doet denken aan een gedrukte krant. We passen de voordelen van het web toe op de verhalen die nu alleen op papier en als replica van de krant digitaal verschijnen.

We beginnen eenvoudig: op de homepage van nrchandelsblad.nl staat elke dag een lijst met alle artikelen uit de krant. Je vindt er alle teksten, foto’s en infographics die ook in de krant staan. Maar dat is nog niet alles:

  • Relaties tussen artikelen: lees je bijvoorbeeld een verhaal van onze correspondent Michel Krielaars uit Moskou, dan zie je direct een overzicht van meer artikelen van zijn hand.
  • Rubrieken: als je de column van Schinkel en Tamminga leest, dan staat daar een overzicht van al hun laatste columns naast.
  • De mogelijkheid een artikel te delen met sociale media (Twitter, Facebook) en later te lezen (Instapaper).
  • Natuurlijk het laatste nieuws van nrc.nl.
  • Binnenkort kan je artikelen ook los aanschaffen.

We zijn er nog niet. Graag nodigen we je uit om met ons mee te kijken en denken. We starten deze week een besloten eerste testversie en zoeken daarvoor enthousiaste, maar kritische, testgebruikers. Stuur een mail naar alpha@nrcdigitaal.nl en draag bij aan deze nieuwe digitale uitgave!

    • Christian ten Hoope