Internet is ook mijn dagboek

Gewoon eens een ideetje spuien, omdat het kan en omdat me dat zó leuk lijkt? Ga ik nu doen. Twitter is een van de meest gebruikte sociale media en ook ik ben zelf ook een notoire veeltweeter. Ik zit nu tegen de dertienduizend tweets. Ik hoor u denken: „Oh, wat veel!”, maar dat valt allemaal wel mee, 50.000 tweets is niet heel gek voor velen.

Dat idee, dus. Een boek (op papier, weet u wel) met daarin al mijn tweets. Of uw tweets, die van de buurman, die van uw schoonzus of voor mijn part de tweets van Youp van ’t Hek. Een boek, dat je vast kunt houden, door kunt bladeren. Met daarin alles wat je getweet hebt. Ik moet toegeven dat het wel een beetje narcistisch is maar ik denk dat je jezelf een beetje leert kennen in dat boek. Dat je dan tweets leest en denkt ‘dát was nog eens een leuk moment!’ of ‘o my god, waarom heb ik dat ooit getweet?’. Een digitaal dagboek in boekvorm, leuk voor nu en leuk voor later. Ik zie het zo voor me. Wie regelt de uitgeverij?

Maar wat ik nu eigenlijk wil zeggen: het internet is één groot dagboek. Alles wat erop wordt gegooid, blijft erop staan. Zo googlede ik mezelf een tijdje terug en zag ik dat mijn sterfdatum 24-01-2063 was. Een linkje later zag ik staan dat ik lesbisch ben, leuk dat ik dat nu ook weet… Dit heb ik écht niet zelf online gegooid, dus iemand moet het grappig hebben gevonden om zoiets op internet te zetten. Dat is een van de valkuilen van internet en sociale media maar daar laat ik me niet door weerhouden. We zullen zien of ik op 24-01-2063 sterf.

    • Marissa van Loon