Geen enkele serieuze steun voor motie Partij voor de Dieren tegen Bleker

Bleker reageerde laconiek op de motie: "That’s all in the game." Foto Novum / Bart Maat

Henk Bleker heeft zojuist een motie van wantrouwen in de Tweede Kamer overleefd. De Partij voor de Dieren zegde het vertrouwen in de staatssecretaris van Landbouw op, maar geen enkele andere partij in de Tweede Kamer gaf er steun aan.

De PvdD neemt het Bleker kwalijk dat hij adviezen van wetenschappers en adviseurs in de wind heeft geslagen. Partijleider Marianne Thieme verweet Bleker eerder vanmiddag “broddelwerk” af te leveren.

GroenLinks is het als enige partij eens met de kritiek op Bleker, maar stemde toch niet voor de motie. De partij wil Bleker nog de kans geven een definitief akkoord over het natuurbeleid met de provincies te sluiten. “Kerst zal Bleker wel halen, maar Pasen kan nog moeilijk worden”, waarschuwde Kamerlid Arjan el Fassed.

Andere oppositiepartijen hebben wel kritiek op Bleker, maar vinden het te vroeg voor een motie. D66 en PvdA lieten weten niet tevreden te zijn met het functioneren van de CDA-man, maar in minder sterke mate dan bijvoorbeeld de PvdD.

    • Jules Seegers