De trailer: Men in Black III

None

***

Er valt iets te zeggen voor filmtrailers die beloven: ik ga u exact geven wat u vorige keer zo beviel. Dat doet de trailer van Men in Black III zo'n tien jaar na deel twee. Niks is veranderd: nog steeds houden stoïcijnse mannen in het zwart losgeslagen aliens in toom met rare wapens, worden geheugens gewist onder het debiteren van snedige oneliners en kissebissen overmoedige agent J. (Will Smith) en oude mopperpot agent K. (Tommy Lee Jones). Die laatste lijkt net als in deel twee even zoek, in een tijdlus? Ook hetzelfde is die supercoole sixties-architectuur van het hoofdkwartier. Goed om Will Smith weer eens in een komische rol te zien: hij was vier jaar op sabbatical na zijn geconstipeerde rollen in de melodrama’s Seven Pounds en The Pursuit of Happyness . Films die hooguit onbedoeld grappig waren.