Zonderland sportman en 'Kromo' sportvrouw 2011

** CORRECTS THE YEAR ** First placed Epke Zonderland of the Netherlands poses during the flower ceremony of the men's horizontal bar final during the Artistic Gymnastics European Championships in Berlin, Germany, Sunday, April 10, 2011. (AP Photo/Gero Breloer)
** CORRECTS THE YEAR ** First placed Epke Zonderland of the Netherlands poses during the flower ceremony of the men's horizontal bar final during the Artistic Gymnastics European Championships in Berlin, Germany, Sunday, April 10, 2011. (AP Photo/Gero Breloer) AP

Turner Epke Zonderland is opnieuw verkozen tot Sportman van het jaar. De Europees kampioen op de rekstok won van schermer Bas Verwijlen en schaatser Bob de Jong. Zwemster Naomi Kromowidjojo werd Sportvrouw van het jaar. Zij won goud op de WK langebaan (estafette), zilver (50 vrij) en brons (100 vrij) en troefde schaatssters Ireen Wüst en Marianne Vos af. Beste coach werd honkbalcoach Brian Farley. De 41-jarige zeiler Thierry Schmitter werd Gehandicapte Sporter 2011. Edwin van der Sar kreeg de oeuvreprijs en atlete Daphne Schippers werd Talent van 2011. (Novum)