Zelfs mannen krijgen bij de HEMA een decolleté - bedrijf strikt Andrej Pejic

Beeld HEMA

HEMA heeft het mannelijke topmodel Andrej Pejic gestrikt om haar nieuwste ‘mega push-up’ beha te promoten. Want wie kan beter bewijzen dat je van niets naar iets (een mooie B-cup) kan gaan dan een man, zo dacht het bedrijf.

Het androgyne model is deze week op abri-formaat te zien in bushokjes door heel Nederland. Hier nog even een foto van Pejic naakt, zodat je ziet wat de beha doet.

Het is de eerste keer dat een Nederlands bedrijf met Pejic, een boegbeeld van androgyne modellen die voor beide seksen kunnen doorgaan, in zee gaat.

De 20-jarige Pejic is een van de beroemdste modellen van dit moment. Het Servische model liep zowel shows van Jean Paul Gaultier als Marc Jacobs. De ene keer draagt hij vrouwenkleding, de andere keer mannenkleding. En soms allebei. In mannenblad FHM nam Pejic de 98ste plek in van meest sexy vrouwen. Hij werd gekozen door de lezer, iets waar het magazine zelf het niet mee eens was.

De campagne is geschoten door de Nederlandse fotograaf Wendelien Daan. Op de set moest ze oppassen om Pejic niet aan te spreken met zij, vertelt ze op ons modeblog.

De HEMA lijkt de laatste tijd geen moeite te hebben om de publiciteit te halen. Vorige maand nog ontstond er een run op de zogeheten clafoutistaarten toen het bedrijf ze ‘per ongeluk’ voor 0 euro aanbood op haar website.