Wilders noemt morrelen aan renteaftrek onacceptabel

Den Haag : 30 juli 2010 De fractievoorzitters Rutte, Verhagen en Wilders geven na afloop van hun gesprek met informateur Lubbers een korte toelichting aan de pers. Wilders staat de media te woord. foto © Roel Rozenburg
Den Haag : 30 juli 2010 De fractievoorzitters Rutte, Verhagen en Wilders geven na afloop van hun gesprek met informateur Lubbers een korte toelichting aan de pers. Wilders staat de media te woord. foto © Roel Rozenburg Voor Geert Wilders zijn bezuinigingen op de hypotheekrenteaftrek uitgesloten. Foto NRC / Roel Rozenburg

Morrelen aan de hypotheekrenteaftrek is bij nieuwe bezuinigingen geen optie. Dat zegt PVV-leider Geert Wilders vandaag in De Telegraaf.

“Ook VVD en CDA moeten hier hun rug recht houden.”

In plaats van op de hypotheekrenteaftrek moet volgens de PVV-leider worden gekort op ‘Europa, subsidies, de publieke omroep, milieubeleid en andere linkse hobby’s’. Verder kondigt hij aan ‘als een leeuw voor de belangen van Henk en Ingrid’ te zullen knokken.

Wilders op Twitter:

Twitter avatar geertwilderspvv Geert Wilders HANDEN AF VAN HYPOTHEEKRENTEAFTREK!!! http://t.co/mmJmWTwL

Het Centraal Planbureau presenteert vandaag de decemberraming. Naar verwachting vallen de cijfers tegen en zijn extra bezuinigingen nodig. Het kabinet zou tussen de zes en tien miljard euro extra willen bezuinigen, bovenop de achttien miljard die in het regeerakkoord zijn afgesproken.

Driekwart van de PVV-aanhang is tegen extra bezuinigingen, bleek zondag uit een peiling van Maurice de Hond. Verder bleek dat 47 procent van de PVV-stemmers fel tegen een forse aanpassing van de hypotheekrenteaftrek is. Bij geen een andere partij was het percentage tegenstanders zo hoog.

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) zei diezelfde dag in Buitenhof dat geen onderwerp taboe is, maar inperking van de hypotheekrenteaftrek noemde hij niet de meest voor de hand liggende optie.

    • Marije Willems