Weer

De komende dagen blijft het onrustig, met vooral aan zee stevige zuidwesten- en vanaf zaterdag noordwestenwind. Ook worden veel buien verwacht en kan de neerslagsom – die de afgelopen twaalf dagen al aanzienlijk was – nog verder oplopen: december 2011 wordt een kletsnatte maand.

Vanavond en vannacht zijn vooral de kustprovincies gevoelig voor buien. Verder landinwaarts is het droger en komen enkele opklaringen voor waarin het lokaal kan afkoelen naar 4 graden. De zuidwestenwind neemt toe tot matig boven land en tot vrij krachtig of krachtig aan zee.

Morgen neemt de bewolking opnieuw toe en volgt op veel plaatsen buiige regen. In de loop van de middag wordt het landinwaarts droger, de kust blijft gevoelig voor buien. Op de meeste plaatsen wordt het 7 graden bij een vrij krachtige en aan zee harde zuidwestenwind.

Ook op donderdag vallen buien en vrijdag staat Nederland een nieuwe stormdepressie te wachten. Ontwikkeling en koers hiervan zijn nog niet te voorzien.

In het weekeinde draait de wind naar noordwest en wordt het kouder in de hogere luchtlagen met mogelijk een aantal winters getinte buien.