Schutter Almelo gebruikte dienstwapen

De agent in opleiding die afgelopen vrijdagavond in winkelcentrum Schelfhorst in Almelo zijn ex-vriendin neerschoot, gebruikte hierbij zijn dienstwapen. Ook heeft hij zichzelf hiermee vervolgens van het leven beroofd.

Dit bevestigt het Openbaar Ministerie in Almelo vandaag na technisch onderzoek. Het 18-jarige slachtoffer is dezelfde avond overleden in de C1000 supermarkt waar de schietpartij plaatsvond. De dader vluchtte vervolgens het winkelcentrum uit en pleegde zelfmoord in zijn eigen woning. Hier trof de politie ook twee afscheidsbrieven aan.

Volgens het OM zijn er geen aanwijzingen dat iemand heeft geholpen bij de aanslag. Justitie gaat daarom uit van het scenario moord gevolgd door zelfdoding, zo meldt persbureau Novum. De rijksrecherche en de regiopolitie werken nog aan een feitenonderzoek.

Stille tocht in Almelo

In Almelo wordt vanavond een stille tocht gehouden voor de doodgeschoten cassière op initiatief van haar vrienden en familie, waarin honderden mensen meelopen. Voorafgaand aan de stille tocht hield burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld een toespraak.

De route van ongeveer drie kilometer gaat door de wijk de Schelfhorst en voert ook langs het huis van het slachtoffer. De tocht eindigt weer bij het winkelcentrum aan het Binnenhof. De tocht is een initiatief van familie en vrienden van het 18-jarige slachtoffer. Deelnemers werd verzocht een witte of roze roos mee te nemen.

    • Annemarie Coevert