'Raf Simons wordt nieuwe hoofdontwerper Dior'

De Belg Raf Simons (1968) wordt waarschijnlijk de nieuwe hoofdontwerper van Christian Dior, aldus het Amerikaanse modedagblad WWD. Het contract zou nog niet helemaal rond zijn, omdat Simons zijn contract met Jil Sander, waar hij de mannen- en de vrouwenlijn ontwerpt, onlangs voor onbepaalde tijd heeft verlengd.

Het huis Dior, dat hoofdontwerper John Galliano begin maart ontsloeg nadat hij antisemitische taal had uitgeslagen, is al met meerdere ontwerpers in gesprek geweest.

Namen die zijn gevallen zijn onder meer Haider Ackermann, Ric-cardo Tisci en Phoebe Philo (Céline). In september leek het een uitgemaakte zaak dat Marc Jacobs (Louis Vuitton en eigen label) de baan zou accepteren, maar ook hij haakte af. De collecties van de prêt-à-porter voor vrouwen en de haute-couturelijn van Dior, alsook die van John Galliano’s eigen label (eigendom van Dior) worden sinds maart gemaakt onder leiding van Galliano’s voormalige assistent Bill Gaytten. Dat die collecties matig tot slecht zijn ontvangen, heeft wonderlijk genoeg geen invloed gehad op de omzet van Dior. (NRC)