Politie toont beelden FC Utrecht-hooligans

De politie heeft beelden verspreid van drie hooligans die afgelopen week betrokken waren bij de rellen tijdens de wedstrijd FC Utrecht - FC Twente, en hoopt de mannen hiermee te identificeren en op te sporen.

De foto’s van de verdachten zijn gepubliceerd op de website van RTV Utrecht en worden vanavond op televisie getoond in het programma Bureau Hengeveld van de zender.

De politie heeft inmiddels twaalf relschoppers opgepakt naar aanleiding van de rellen. Al deze verdachten zitten nog vast.

De wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente in de Galgenwaard liep uit de hand toen Twente-supporters met vuurwerk naar het nabijgelegen Utrecht-vak gooiden. De wedstrijd werd stilgelegd en na afloop werden de uitsupporters in het vak vastgehouden om een confrontatie met het aanhangers van FC Utrecht te voorkomen. Die werden hierop agressief en begonnen stenen te gooien naar de politie. Acht agenten raakten gewond. Om een einde te maken aan het geweld loste de politie waarschuwingsschoten om zoals burgemeester Wolfsen het verwoorde, “het vege lijf te redden”.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ItmqO9dN0_8

Verdachte hooligans opsporen middels het plaatsen van foto’s op internet gebeurt vaker. In oktober deed de politie dit naar aanleiding van rellen na de wedstrijd NEC – Vitesse. In september werden beelden gepubliceerd van hooligans die op 17 september protesteerden tegen het beleid van Feyenoord.

http://youtu.be/PDTb67rKIzw

    • Annemarie Coevert