Mannelijk model showt Hema’s nieuwste push-up beha

                              ,,Wat een mooi meisje,” zei mijn vriend vanmorgen over het model dat een push-up beha aanprijst in de Hema-campagnes die sinds vandaag op flink wat abri’s door heel Nederland te zien zijn. Op het eerste gezicht is het dan ook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,,Wat een mooi meisje,” zei mijn vriend vanmorgen over het model dat een push-up beha aanprijst in de Hema-campagnes die sinds vandaag op flink wat abri’s door heel Nederland te zien zijn. Op het eerste gezicht is het dan ook nauwelijks te zien, maar de blondine die licht verleidelijk de camera inkijkt, is toch echt een jongen.

Namelijk de in Bosnië geboren Andrej Pejic (20). Het mannelijke topmodel heeft geen operaties ondergaan, en slikt geen hormonen, maar ziet er -ondanks z’n 1,88 meter- ongelooflijk vrouwelijk uit. Hema’s idee achter de campagne: “Niet alleen vrouwen krijgen er met de nieuwe mega push-up beha ruim twee cupmaten bij, zelfs een man krijgt met de beha een indrukwekkend decolleté.”

Andrej Pejic voor HemaAndrej Pejic voor Hema

Op de Models.com’s internationale ranglijst van mannenmodellen staat Pejic momenteel op nummer 18, een paar maanden geleden stond hij nog op 11. De afgelopen paar seizoenen liep hij vrijwel elke show van Jean Paul Gaultier. De ene keer als bruid, de andere keer als androgyne jongen in een smoking. Bij Paul Smith liep hij over de catwalk in mannenkleding en tijdens de laatste show van de Amerikaanse ontwerper Jeremy Scott droeg hij een pastelkleurig jurkje. Daarnaast poseerde Pejic voor tientallen fotoshoots in grote modebladen als i-D, Vogue Paris en W Magazine.

En nu dus voor Hema.

“Op de set moest ik oppassen om hem niet aan te spreken met zij”, zegt Wendelien Daan, die de campagne afgelopen oktober fotografeerde.

Daan benadrukte Pejic’s eigenlijke geslacht bewust niet.

“Ik wilde niet dat het flauw zou worden. Er zijn waarschijnlijk veel mensen die bij het zien van de foto’s zullen denken dat het een gewoon blond meisjes is. Dat is prima.”

Voor wie benieuwd is naar de wonderbeha: hij kost 20 euro en is verkrijgbaar in alle Hema-vestigingen en online.

    • Nathalie Wouters