Twee Senegalese straatverkopers gedood in Florence

Bij een schietpartij in Florence zijn twee mensen omgekomen en drie gewonden gevallen. Foto AFP

In Florence heeft een nog onbekende aanvaller twee Senegalese straatverkopers doodgeschoten. Ook raakten er drie mensen gewonden. Dat meldt persbureau AFP op basis van Italiaanse media.

De man opende op het Piazza Dalmazi het vuur op de Senegalese straatverkopers. Twee daarvan overleden ter plekke. Een derde persoon is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Daarna liep de schutter naar de San Lorenzo-markt in het historische centrum van Florence, waar hij opnieuw het vuur opende. Daarbij raakten nog eens twee mensen gewond. Na de schietpartijen pleegde de man zelfmoord.

Een getuige stelt op de website van het dagblad La Repubblica dat de dader een “man in de vijftig met grijzend haar” zou zijn. Een andere Italiaanse getuige zag de drie mannen bloedend op de grond liggen:

“Ik hoorde geweerschoten, maar ik dacht dat het vuurwerk. Toen ik terugkwam, heb ik drie mannen op de grond zag bloeden.”

Onze correspondent in Italië Bas Mesters spreekt van een daad van een racistische gek. Mesters:

“In Florence heb je, zoals overal in Italië waar veel toeristen zijn, heel veel straatverkopers. Na de moordpartij verzamelden enkele honderden zich in het centrum van Florence. Ze zijn uiteraard verontwaardigd en spreken van racisme. Dat is overduidelijk natuurlijk, want de man, die lid is van een extreemrechtse organisatie, richtte bewust op de straatverkopers. Wat dat betreft was dit een daad van een racistische gek.”

Op Italiaanse nieuwssites staan verschillende foto’s van de situatie in Florence.

Het Piazza Dalmazia in Florence.


Grotere kaart weergeven