Amerikaanse werkloosheid daalt? Niet in deze grafiek van Fox News

De werkloosheidscijfers in de VS onder Obama. Grafiek van Fox News
De werkloosheidscijfers in de VS onder Obama. Grafiek van Fox News

Met de Amerikaanse zender Fox News blijft het lachen geblazen. Wist u bijvoorbeeld al dat 9,0 procent precies hetzelfde is als 8,6 procent? Fox hield het lijntje mooi strak toen het moest weergeven dat de bij hun impopulaire president Obama dalende werkloosheidscijfers had.

Het zou ons met de cijfers van vanmorgen misschien ook goed uitkomen: een grafiek die ondanks een cijfermatige daling toch een stabiele situatie vertoont. Voor Obama viel het minder positief uit: hij mocht zich begin dit jaar verheugen op de laagste werkloosheidscijfers in 2,5 jaar, maar niet in het boekje van Fox.

Daar zijn voor het oog twee maanden van dit jaar te tellen waarin de werkloosheid lager was - de 8,9 en 8,8 procent van februari en maart zijn beiden lager dan de 8,6 procent van november.

Bijna net zo leuk als het taartdiagram waarin de zender in 2009 de voorkeur van maar liefst 193 procent van de respondenten in beeld bracht:

    • Peter Zantingh