Aldus

„We zullen allemaal iets van de verslechterende economie gaan merken. We zullen moeten kijken naar maatregelen en hervormingen die niet alleen besparingen voor de schatkist opleveren, maar die ook perspectief bieden om beter uit deze economisch zware tijd te komen.”

Minster Verhagen (Economische Zaken, CDA)

„Geen cent naar Europa? De daling van de raming met 1,5 procentpunt van het bruto binnenlands product suggereert dat het doormodderen met de eurocris Nederland volgend jaar al 9 miljard euro kost. En door het doormodderen met de eurocrisis verliezen in 2012 90.000 mensen wel hun baan.” Bas Jacobs, hoogleraar economie en overheidsfinanciën, Erasmus Universiteit Rotterdam.

„Leest het kabinet even mee met het CPB? ‘Werkloosheid, een kwestie van aanbod’. Verlaging van uitkeringen en snijden in de sociale werkvoorziening lossen het probleem dus niet op.” Diederik Samsom, Tweede Kamerlid PvdA.