Weer

Na een korte adempauze afgelopen weekend is het komende week weer volop herfst, met regen, wind en weinig zon. Maar koud is het niet. Het krioelt van de storingen boven het Europese continent. Veroorzakers van dit sterk wisselvallige weer zijn de krachtige depressies die van de Britse Eilanden in de richting van Scandinavië trekken. Ze slepen storingen met zich mee die soms zelfs reiken tot aan het Middellands Zeegebied. Het meest wisselvallige en onstuimige weer is te vinden bij de kernen van die lagedrukgebieden.

Ook in Nederland is het deze week raak, het wordt weer onstuimig. Gedurende de nacht trekt de wind aan en gaat het regenen vanuit het westen. Tegen de ochtend staat aan zee een windkracht 8 vanuit het zuidwesten, met zware windstoten. Landinwaarts is dit veelal een windkracht 5 tot 6.

Morgen gaat de regen over in buien, soms met hagel of onweer. In de middag wordt het vanuit het westen droger met een paar opklaringen. Langzaam neemt de wind af, naar kracht 6 tot 7 aan zee en 4 tot 5 boven land. Het is zacht met 8 of 9 graden.

Ook na morgen houdt het wisselvallige, dikwijls onstuimige weer aan. Koud is het niet, met gemiddeld 8 graden en ’s nachts een graad of 5.