‘Achterban PVV wil geen democratisering’ - vereniging na half jaar weer ontbonden

Right-wing politician Geert Wilders appears in court to hear that he is acquitted of charges relating to hate speech and discrimination, in Amsterdam, Thursday June 23, 2011, ruling that his anti-Islam statements, while offensive to many Muslims, fell within the bounds of legitimate political debate. Presiding judge Marcel van Oosten said in clearing Wilders that his claims relating to Islam and Muslim immigration, must be seen in a wider context of debate over religion and immigration policy. (AP Photo/Robin Utrecht, Pool)
Right-wing politician Geert Wilders appears in court to hear that he is acquitted of charges relating to hate speech and discrimination, in Amsterdam, Thursday June 23, 2011, ruling that his anti-Islam statements, while offensive to many Muslims, fell within the bounds of legitimate political debate. Presiding judge Marcel van Oosten said in clearing Wilders that his claims relating to Islam and Muslim immigration, must be seen in a wider context of debate over religion and immigration policy. (AP Photo/Robin Utrecht, Pool) Geert Wilders zei al bij de oprichting van de vereniging: ze doen maar. Foto AP / Robin Utrecht

De achterban van de PVV lijkt weinig te voelen voor democratisering. De Vereniging voor de PVV (VvPVV) is na een halfjaar alweer ontbonden. Minder dan dertig mensen hadden zich als lid aangemeld. Gehoopt werd op enkele duizenden leden, laat oprichter Oege Bakker vandaag weten.

Bakker:

“De achterban van de PVV wil geen democratisering binnen de PVV.”

‘Hero Brinkman heeft dus helaas ongelijk in zijn pogingen PVV te democratiseren’

Bakker, die ooit kandidaat was voor de Provinciale Staten en voor de Eerste Kamer concludeert dat de VvPVV op dit moment geen bestaansrecht heeft.

“De achterban van de PVV is niet geïnteresseerd in een ledenvereniging, en heeft dus geen behoefte om deel te nemen, direct of indirect, aan de politieke discussies binnen de PVV. Hero Brinkman heeft dus - helaas - ongelijk in zijn pogingen om de PVV te democratiseren en Geert Wilders lijkt in het gelijk gesteld te worden met zijn beslissing om de PVV te handhaven als een partij met slechts één lid, namelijk Geert Wilders.”

Geert Wilders liet bij de oprichting van de VvPVV in april al weten niets te voelen voor de vereniging. “Ze doen maar”, zei hij.

Democratisering is al lange tijd een heikel punt binnen de PVV. Kamerlid Hero Brinkman heeft zich hier meerdere keren voor hardgemaakt, maar een meerderheid van de Kamerfractie wil de situatie laten zoals die is.