Van Persie zorgt weer voor zege

De aanvaller bezorgt zijn club op het 125-jarig jubileum de overwinning met een schitterende goal.

Voetballer Robin van Persie was afgelopen zaterdag weer beslissend voor zijn club Arsenal. De international zorgde met een prachtig doelpunt voor de 1-0 thuiszege op Everton. De wedstrijd viel samen met het 125-jarig bestaan van de ‘Gunners’. De Rotterdammer maakte na 69 minuten de winnende treffer. Een pass van Song over de verdediging van Everton werd door Van Persie met een spectaculaire volley binnengeschoten. „Robin bezorgde ons een doelpunt op het moment dat we worstelden met het creëren van kansen”, zei Arsenal-manager Arsène Wenger. „Hij heeft ons iets speciaals gegeven en drie belangrijke punten.” Het was de twaalfde treffer van Van Persie in de laatste acht competitieduels. Bovendien was het zijn 33ste dit kalenderjaar, één minder dan voormalig-Arsenalspeler Thierry Henry in 2004 maakte. Manchester United won eenvoudig met 4-1 van Wolverhampton Wanderers. Swansea City versloeg Fulham met 2-0. Het was de zevende keer dit seizoen dat Swansea-doelman Michel Vorm, die een strafschop stopte, de nul hield. (AP)