Van Persie scoort bij jubileum Arsenal

Robin van Persie was zaterdag opnieuw beslissend voor Arsenal. De Oranje-international maakte op fraaie wijze het enige doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Everton. Het duel viel samen met het 125-jarige bestaan van Arsenal.

Van Persie scoorde twintig minuten voor tijd in volle ren met een volley binnenkant voet, op aangeven van Alex Song. „Robin bezorgde ons een goal in een fase dat we worstelden met het creëren van kansen”, zei Arsenal-manager Arsène Wenger tegen persbureau AP. „Hij heeft ons iets speciaals gegeven en drie belangrijke punten.”

Het was het twaalfde doelpunt van Van Persie in de laatste acht competitiewedstrijden. Ook was het zijn 33ste van dit kalenderjaar, één minder dan voormalig Arsenal-speler Thierry Henry in 2004. De Fransman heeft sinds vorige week een bronzen beeld bij het Emirates Stadium.

Het Premier League-jaarrecord staat op naam van Alan Shearer – 36 doelpunten in 1995. Van Persie heeft in december nog vier competitiewedstrijden om dat te evenaren of zelfs te verbeteren.

Manchester United won met 4-1 van Wolverhampton Wanderers, door onder meer twee doelpunten van Wayne Rooney. Liverpool versloeg Queens Park Rangers (1-0). Oud-Ajacied Luís Suarez scoorde.

Swansea City versloeg Fulham, van trainer Martin Jol, met 2-0. Het was de zevende keer dit seizoen dat Swansea-doelman Michel Vorm, die een strafschop stopte van Clint Dempsey, geen doelpunt tegen kreeg. Newcastle United, met doelman Tim Krul, verloor van Norwich City (4-2).

Nicolas Anelka verruilt Chelsea al in de winterstop voor het Chinese Sjanghai Shenhua. De 32-jarige Franse aanvaller tekende een contract voor twee seizoenen. Zijn jaarsalaris bedraagt 10,6 miljoen euro, meldt de Franse krant L’Equipe.