Uitgelicht

Film

La fille de d’Artagnan (Bertrand Tavernier, 1994, F). Romantische komedie met Sophie Marceau als dochter van de musketier die getuige is van de moord op de moeder-overste van het klooster waarin ze is opgevoed en op jacht gaat naar de daders. Die blijken ook van plan om de jonge Louis XIV te vermoorden. Ze achtervolgt hen naar Parijs, waar haar vader, Athos, Porthos en Aramis haar natuurlijk te hulp schieten. Ook met Philippe Noiret, Sami Frey en Charlotte Kady.Arte, 20.15-22.20u.

The Heartbreak Kid (Bobby & Peter Farrelly, 2007, VS). Ben Stiller trouwt met blondine die niet bij hem past in komedie die varieert op het Peter Pan-syndroom. Remake draagt het stempel van de Farrellys, bekend van poep-en-pieshumorfilms als There’s Something About Mary. SBS6, 20.30-22.50u.

M:I 2 / Mission: Impossible II (John Woo, 2000, VS). Tweede bioscoopfilm naar de tv-serie uit de jaren zestig tapt uit een ander vaatje dan het bombastische eerste deel. De Hong Kong-school van actiefilms, met zorgvuldig gechoreografeerde geweldscènes en meditatieve ondertonen, bepaalt nu het karakter van de serie die ongetwijfeld zal worden voortgezet als de James-Bond van de 21ste eeuw. Met Tom Cruise, Thandie Newton.Veronica, 20.30-23.00u.

Mission: Impossible (Brian De Palma, 1996, VS). Visuele trucs zijn de sterren van bijna abstracte actiefilm naar gelijknamige tv-serie uit jaren zestig. Geheim agent Tom Cruise moet bewijzen zijn eigen team niet te hebben verraden. Maar wie dan wel? Ook met Jon Voight, Emmanuelle Béart, Jean Reno. Veronica, 23.00-01.10u.

Deck the Halls (John Whitesell, 2006, VS). Kerstklucht rond twee rivaliserende buurmannen: bedaarde optometrist Matthew Broderick en schreeuwerige autoverkoper Danny DeVito. De laatste houdt van extreem veel kerstverlichting. RTL8, 20.30-22.10u.

Number One (Zakia Tahiri, 2008, Mar). In Marokko zeer succesvolle komedie van voormalige assistente van Claude Lelouche. Macho Aziz terroriseert de werkneemsters in zijn confectiefabriek. Op een dag ontdekt zijn echtgenote Soraya dat hij zich tegen een buitenlandse vrouw – een potentiële klant – als volmaakte heer gedraagt. Daarop betovert ze hem: Aziz wordt plotseling een groot voorvechter van het feminisme – tot in het absurde. Met Nederlandse ondertitels.TV5, 23.55-01.20u.

Informatief

Paul Rosenmöller en de populisten in Europa: Frankrijk. In deel drie bezoekt ex-politicus Rosenmöller Carpentras, waar Front National-politicus Patrick Bassot afgelopen september voor de rechter stond vanwege zijn uitspraak dat „ons dagelijks leven wordt vergald door de immigratie die ons wordt opgedrongen”. Paul Rosenmöller praat met jonge en oude Frontistes en hun achterban en met critici als Natalia Baleato, die vorig jaar het middelpunt was van het Franse integratiedebat toen ze een medewerkster ontsloeg die een hoofddoek droeg.Ned.2, 20.25-21.00u.

Het proces Wilders: Ingreep van hogerhand. Tweede deel van drieluik over de strafzaak tegen de politicus. Al in 2006 komen de eerste aangiften tegen het Kamerlid binnen. Pas in 2010 komt hij voor de rechter, nadat het OM daartoe gedwongen wordt via een klacht bij het gerechtshof. In deze serie wordt met hulp van sommige hoofdrolspelers de gang van zaken gereconstrueerd.Ned.2, 22.55-23.50u.

L’île déserte. De 17-jarige Mamebou woont in het laatste huis van een doodlopende straat in Brussel. Regisseur Steve Thielemans leerde hem kennen toen hij 14 was. Hij leek toen een intelligente en veelbelovende jongen, maar hij groeide op in een kansarme omgeving en kon zich niet op een gezonde manier ontwikkelen. Mamebou worstelt nu met drugsverslaving, gebrek aan zelfvertrouwen en voortdurende financiële problemen.Canvas, 23.35-00.30u.

Amusement

NTR Podium: Beethoven. Registratie van de ZaterdagMatinee van 10 september j.l. De Radio Kamer Filharmonie met Thomas Zehetmair als solist en dirigent in Beethovens Vioolconcert in D opus 61.Ned.2, 23.50-00.40u.