Syrisch geweld, ook in Jordanië en Libanon

Bij gevechten tussen Syrische militairen en deserteurs die zichzelf het Vrije Syrische Leger noemen zijn gisteren meer dan 18 militairen omgekomen. De gevechten vonden plaats in Kfar Takharim in het noordwesten, bij Busra al-Harir en op enkele andere plaatsen, meldden Syrische activisten. Ook in de Jordanese hoofdstad Amman vielen Syriërs hun ambassade aan uit protest tegen het regime van president Assad. De oppositie had gisteren opgeroepen tot een algemene staking, om het leger onder druk te zetten zich terug te trekken uit de steden. Het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigde Syrië gisteren tevens van een bomaanslag in Tyrus, Libanon. Daarbij kwamen vrijdag vijf Franse soldaten om het leven. Libanon is bang dat het geweld uit Syrië overslaat. Volgens de VN vielen dit jaar al meer dan 4.000 doden bij het geweld in Syrië. (AP)