Saab-bestuurslid Larsson stapt op

Een fabriek van Saab in Trollhaettan, Zweden. Foto Reuters / Thomas Johansson

Hoofd business development Martin Larsson van Saab Automobile is vandaag uit de Raad van Bestuur van het bedrijf gestapt. Eerder vandaag legde de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de aandelenhandel van Swedish Automobile, eigenaar van het noodlijdende Saab, nog stil.

Larsson was niet bereikbaar voor commentaar, meldt Dow Jones. Saabtopman Victor Muller is nu het enige overgebleven lid van de raad. Waarom AFM de handel in Saab-aandelen stil legde is nog niet door de autoriteit toegelicht.

Vorige week maakte Swedish Automobile bekend dat de herstructurering van het noodlijdende dochterbedrijf Saab zou worden gestaakt. Hiermee zou de weg naar een faillissement zijn vrijgemaakt.

Het gaat al maanden slecht met Saab, al verschillende keren kon het bedrijf dit jaar de salarissen niet uitbetalen. Het bedrijf kampt al langere tijd met ernstige financiele problemen.

Eerder dit jaar had de Zweedse autofabrikant de Chinese bedrijven Pang Da en Youngman gevonden om Saab voor 100 miljoen euro over te nemen. General Motors Co, die onderdelen en voertuigen levert, blokkeerde dat plan omdat de overname van Saab tegen de belangen inging van de aandeelhouders van GM.

    • Hans Klis