Liedjes voor een buitengesloten Nick Clegg: ‘I can’t live without EU’

De Britse vice-premier Nick Clegg liet gisteren al weten “zeer teleurgesteld” te zijn door de beslissing van coalitiepartner David Cameron om niet deel te nemen aan het nieuwe EU-verdrag. Twitteraars proberen het verdriet dat Clegg moet voelen onder woorden te brengen, nee, in liedjes te vatten onder de hashtag #cleggsongs.

Clegg werd vrijdagochtend pas om 4 uur ‘s nachts gebeld door Cameron die hem informeerde van zijn veto. De vice-premier is verbolgen omdat hij een verdere isolatie van Groot-Brittannië vreest nu het land niet meedoet met het nieuwe verdrag dat bedoeld is om de schuldencrisis in Europa te bestrijden.

Twitteraars die de teleurstelling van Clegg delen, of juist vinden dat hij niet eurosceptisch genoeg is en zich aanstelt, sturen sinds het begin van het debat in het Britse Lagerhuis - waar de vice-premier zijn gal kan spuwen - hun #cleggsongs door. Hieronder een overzicht.

Twitter avatar elMurpho Liam #cleggsongs Everything I do, I do it for EU.
Twitter avatar lacatchat Catriona Soutar If EU don’t know me by now #cleggsongs
Twitter avatar Marmy261 heather Meat Loaf - I’d Lie For EU and thats the truth #cleggsongs

Bekijk hieronder alle #cleggsongs in realtime:


Met dank aan onze correspondent Titia Ketelaar (Twitter).

    • Hans Klis