‘Kwart aanvullende zorgpolissen dekt minder’

Een kwart van de aanvullende polissen van de zorgverzekeraars voor komend jaar heeft een mindere dekking dan in 2011. Ondanks dat veel premies omhoog gaan, krijgen consumenten daar minder voor terug. Dat blijkt uit een analyse van vergelijker Verzekeringssite.nl.

Een aanvullende zorgverzekering wordt volgend jaar gemiddeld tien procent duurder. Bijna een kwart (24 procent) van de verzekeringen heeft een mindere dekking. Van de tandverzekeringen gaat bijna veertig procent achteruit. Zo verlagen CZdirect en Univé de vergoeding voor tandartscontrole naar respectievelijk 80 en 75 procent.

Directeur van Verzekeringssite.nl, Erik Hordijk, raadt consumenten aan om goed te kijken of de verzekering nog wel bij hun past en indien nodig over te stappen op een andere verzekeraar. Op die manier kan tot duizend euro worden bespaard.

In de pakketten met fysiotherapie is in 30 procent van de gevallen het pakket verminderd. Bij eerstelijnspsychologie is dat 24 procent.

Hordijk:

“Fysiotherapiebehandelingen en tandartskosten zijn de grootste kostenposten voor consumenten van de aanvullende verzekeringen. Consumenten kunnen tegen onvoorziene kosten aanlopen, omdat hun aanvullende zorgverzekering in 2012 minder vergoedt.”

    • Marije Willems