In beeld

Een weekend vol demonstraties in Rusland

Tienduizenden Russen gingen afgelopen weekend de straten op om te demonstreren. Veel deden dat zaterdag tegen de verkiezingsfraude bij de parlementsverkiezingen anderhalve week geleden, maar zondag gingen ook nationalisten de straat op om meer inspraak te eisen voor etnische Russen. Zondag was het precies een jaar geleden dat Moskou een herdenkingsceremonie van een omgekomen voetbalfan ontaardde in dagenlange etnische rellen.
Russische nationalisten met de oude keizerlijke vlag protesteerden gisteren in St. Petersburg. Op de banner staat geschreven: 'een voor allen en allen voor een'.
Dmitry Lovetsky / AP
Nationalisten eisen een grotere inspraak voor etnische Russen in de politiek van het land. De demonstraties markeren het eenjarige jubileum van de gewelddadige rellen van vorig jaar.
Dmitry Lovetsky / AP
Russische nationalisten op het Bolotnaya-plein in Moskou waar een dag eerder ook demonstraties plaatsvonden tegen de verkiezingsfraude van de verkiezingen en premier Poetin.
Alexander Zemlianichenko / AP
Alexander Zemlianichenko / AP
Een demonstrant hield zaterdag tijdens de demonstraties in Moskou een gemanipuleerde foto van premier Poetin vast. Hierop staat: "Nee! 2050", een protest tegen een mogelijke nieuwe termijn van Poetin als president vanaf volgend jaar.
Mikhail Metzel / AP
Oproerpolitie arresteerde in heel Rusland ongeveer honderd demonstranten. Hier wordt een man in Moskou aangehouden en weggevoerd.
Dmitry Lovetsky / AP
Zaterdag demonstreerden meer dan tienduizend mensen in Moskou tegen premier Poetin en zijn partij Verenigd Rusland.
Dmitry Lovetsky / AP
Demonstranten in Moskou met op de achtergrond het Kremlin. De betoging van afgelopen zaterdag was een van de grootste sinds de val van de Sovjet-Unie.
Dmitriy Chistoprudov / AP
Een demonstrant loopt door de rook veroorzaakt door een rookbom in St. Petersburg afgelopen zaterdag. Op het bord staat: "Verkiezingen als deze, spugen het volk in het gezicht".
Dmitry Lovetsky / AP
In heel Rusland, in alle negen tijdzones, protesteerden burgers tegen de frauduleus verlopen verkiezingen en premier Poetin.
Mikhail Metzel / AP
"Verenigd Rusland is een partij van boeven en dieven", staat te lezen op het pamflet van deze demonstrant in Moskou.
Mikhail Metzel / AP
Een van de vele demonstranten die afgelopen zaterdag protesteerde in Moskou. Zoals de woorden die over zijn mond geplakt zijn, hebben veel Russen het idee dat zij "geen stem" meer hebben na de verkiezingsfraude bij de parlementsverkiezingen.
Dmitry Lovetsky / AP