De schutter in de C1000 was agent

Afgelopen vrijdag kwam bij een schietpartij in de C1000 in Almelo een medewerker om het leven. De dader, een agent in opleiding, pleegde zelfmoord.

Het slachtoffer van de schietpartij in het Almelose winkelcentrum Schelfhorst is een achttienjarige kassière, vermoedelijk de ex-vriendin van de dader. De dader, een politieman in opleiding bij het korps Amsterdam-Amstelland, pleegde na de schietpartij zelfmoord in een woning in Almelo.

Het dienstwapen van de dader werd naast zijn lichaam gevonden, maar het staat nog niet vast of met dat wapen is geschoten. Naar verwachting is daar vandaag meer duidelijkheid over. Volgens persofficier van justitie Carlo Dronkers zijn er geen andere wapens gevonden. Wel zijn afscheidsbrieven aangetroffen.

Dinsdag wordt er een stille tocht gehouden voor de supermarktmedewerkster. Het C1000-filiaal gaat vandaag weer open. (NRC)