Dader bekend, maar niet vervolgd. Hoe kan dat?

NOVUM67:VEROORZAKER RAMP MOET BETALEN:MOERDIJK;05DEC2011-Archieffoto 05012011 Omroep Brabant meld dat de fractie van de PPV Brabantse Staten van mening is dat de veroorzaaker van de brand bij Chemie Pack werknemer Mohammed moet betalen.Novum/evda/str.Erald van der Aa
NOVUM67:VEROORZAKER RAMP MOET BETALEN:MOERDIJK;05DEC2011-Archieffoto 05012011 Omroep Brabant meld dat de fractie van de PPV Brabantse Staten van mening is dat de veroorzaaker van de brand bij Chemie Pack werknemer Mohammed moet betalen.Novum/evda/str.Erald van der Aa Novum ERALD VAN DER AA

Maar liefst 71 miljoen euro bedroeg de schade van de brand bij verpakkingsbedrijf Chemie-Pack, begin dit jaar. Vorige week werd bekend dat de aanstichter ervan, een medewerker van het bedrijf, zich bij justitie heeft gemeld. Maar hij wordt niet vervolgd: het Openbaar Ministerie houdt niet hem, maar de directie van Chemie-Pack verantwoordelijk voor de brand, omdat het bedrijf het niet zo nauw nam met brandweervoorschriften. Brandstichten, maar niet veroordeeld worden. Hoe zit dat juridisch eigenlijk?

    • Arjen Schreuder
    • Folkert Jensma