Brand geblust bij tankstation A12, drie gewonden

Bij een tankstation aan de A12 bij knooppunt Lunetten stonden vanavond twee bestelauto’s in brand. Alle rijbanen in de richting van Arnhem werden afgesloten, maar zijn inmiddels weer vrijgegeven.

Dat meldt RTV Utrecht. In ieder geval een voertuig stond onder de overkapping bij de pompen, meldt een woordvoerder van de ANWB aan persbureau Novum. Volgens de politie raakten drie mensen gewond, inmiddels zijn zij naar het ziekenhuis gebracht.

Door de brand ontstond er een file van 12 kilometer omdat de A12 naar Veenendaal was afgesloten. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de brandweer zou de brand inmiddels geblust zijn. De twee auto’s zijn volledig uitgebrand en een derde zou brandschade hebben opgelopen. De voertuigen vlogen door nog onbekende oorzaak in brand onder de overkapping bij de pompen, het ontploffingsgevaar is geweken, meldt de brandweer.

    • Hans Klis